• Phone: +31 6 53231398
  • info@beemsterhypotheken.nl
Stay Connected:

Schadeverzekeringen
Zakelijk en Particulier

Eigenlijk zou u willen dat een verzekering nooit zou moeten uitkeren. Toch ligt een ongeluk helaas in een klein hoekje. Om te zorgen dat u zich geen zorgen hoeft te maken over de (financiële) gevolgen. Hieronder een overzicht van verschillende soorten verzekeringen die u nodig kunt hebben. Dit zijn veel verschillende zaken, en er zijn zelfs meer verzekeraars. Wij kunnen u een goed overzicht geven van verschillende verzekeringen en zorgen zo dat u (en uw gezin) goed verzekerd zijn.

 

Enkele voorbeelden van schadevezekeringen:


Autoverzekering

U bent als automobilist verplicht tot het minimaal afsluiten van een WA-(wettelijke aansprakelijkheidsverzekering) verzekering. Deze mag u naar eigen visie aanpassen, door bijvoorbeeld het afsluiten van een volledig-casco- of een beperkt-cascoverzekering. De volledig-casco-verzekering vergoedt alle geleden schade aan uw auto en is dus bij uitstek geschikt voor nieuw aangeschafte auto’s. De WA-verzekering vergoedt alleen schade die door uw schuld is ontstaan voor medeweggebruikers. Over het algemeen zijn de verzekeringen van de diverse partijen gelijkwaardig, de premies kunnen onderling echter enorm verschillen. Beemster Hypotheken & Assurantiën kan u daarbij behulpzaam zijn en veelal een interessante korting bieden op uw huidige elders lopende autoverzekering.

Aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren

Wanneer derden schade lijden door uw toedoen, kan het zijn dat u de geleden schade moet vergoeden. Soms kan dat fors in de papieren lopen, vandaar dat het altijd verstandig is een aansprakelijkheids-verzekering voor particulieren, kortweg AVP, af te sluiten.

Hiermee bent u verzekerd voor schade die u als particulier, dus niet tijdens het uitoefenen van uw werkzaamheden, veroorzaakt.

Een dergelijke verzekeringen is bittere noodzaak. Schade kan namelijk bestaan uit smartengeld, ziektekosten, inkomstenderving et cetera. Sinds de invoering van het Nieuw Burgerlijk Wetboek in 1992 kunt u als particulier sneller aansprakelijk worden gesteld, reden genoeg u door Beemster Hypotheken & Assurantiën over deze noodzakelijke verzekering te laten informeren.

Glasverzekering

Indien schade aan glas niet is opgenomen in uw opstalverzekering kunt u deze ook apart verzekeren. Grote dubbele ruiten in uw woning kunnen wanneer zij kapot gaan een forse kostenpost betekenen. Overigens geldt dat ook voor bewoners van een huurhuis, want ruitbreuk valt onder de zogenoemde ‘kleine reparaties’ die voor rekening van de huurder komen.

Met een glasverzekering bent u verzekerd tegen schade door glasbreuk. Verdere schade, in verzekeringsjargon ‘gevolgschade’ valt meestal niet automatisch onder deze verzekering. Voor mensen die hoog wonen, zoals bewoners van een flatgebouw, is het zaak extra attent te zijn op de vergoedingen die worden uitgekeerd wanneer voor herplaatsing van het glas speciale voorzieningen nodig zijn. Beemster Hypotheken & Assurantiën is u graag behulpzaam bij het in de gaten houden van die speciale gevallen!

Inboedelverzekering

Inboedelverzekeringen vergoeden schade aan uw inboedel die wordt veroorzaakt door brand, storm, water en diefstal. De meeste inboedelverzekeringen vergoeden de nieuwwaarde van uw beschadigde inboedel. U moet die waarde echter vooraf goed inschatten. Gaat u uit van een te lage waarde, dan bent u namelijk onderverzekerd waardoor u bij schade niet alles vergoed krijgt. Er zijn verschillende soorten inboedelverzekering, waarbij een extra uitgebreide inboedelverzekering over het algemeen is aan te raden. Uiteraard is Beemster Hypotheken & Assurantiën u graag behulpzaam om u een passend advies te geven.

Kostbaarhedenverzekering

Wanneer u in het bezit bent van kostbaarheden in de vorm van bijvoorbeeld antiek, schilderijen of sieraden, dan kunt u daarvoor een kostbaarhedenverzekering afsluiten. Schade aan uw kostbaarheden wordt dan in principe, ongeacht de oorzaak, vergoed.

De kostbaarhedenverzekering is sedert het moment waarop beperkingen werden ingevoerd op de inboedelverzekering belangrijker geworden. De gebruikelijke inboedelverzekering biedt namelijk slechts een beperkte dekking. Het is sterk afhankelijk van uw persoonlijke omstandigheden of een kostbaarhedenverzekering nodig is. Laat u zich daaromtrent vrijblijvend adviseren door Beemster Hypotheken & Assurantiën, waarbij u ook de gevolgen voor uw andere verzekeringen in de gaten moet houden. Bij het afsluiten van een kostbaarhedenverzekering moet het verzekerd bedrag op de inboedelpolis in de meeste gevallen immers worden aangepast.

Opstalverzekering

Uw eigen huis moet u tegen alle mogelijke schades verzekeren om dit bezit veilig te stellen. Met een opstalverzekering bent u gedekt tegen brand, stormschade, inbraakschade en vele andere schades. Ook bijbehorende schuur en garage zijn verzekerd, net als tuinhekken- en muren, de cv-installatie, leidingen, vaste parketvloeren of keukens. Opstalverzekeringen zijn er in diverse vormen, van een standaarddekking tot een polis met de meest uitgebreide dekking. Het is ook mogelijk glasschade mee te verzekeren, in de meeste gevallen een goedkoop alternatief voor de afzonderlijke glasverzekering. Beemster Hypotheken & Assurantiën geeft u vrijblijvend advies.

Rechtsbijstandverzekering

Een advocaat, die in een aantal gevallen verplicht wordt gesteld, is duur. Daarom is een gang naar de rechter over het algemeen een kostbare aangelegenheid. Valt uw inkomen beneden een bepaalde grens, dan kunt u echter beroep doen op een van overheidswege gesubsidieerde rechtshulp. U betaalt dan slechts een eigen bijdrage, die afhankelijk is van uw draagkracht. Verdient u echter meer dan de vastgestelde limiet, dan moet u zelf eventuele rechtsbijstand inhuren. Juristen in dienst van de verzekeraar gaan dan voor u aan de slag en onderhandelen met de tegenpartij om tot een oplossing bij een eventueel geschil te komen. Mede door hun optreden loopt een geschil meestal niet uit tot een proces. Overigens is een rechtsbijstandverzekering niet voor iedere Nederlander noodzakelijk. Beemster Hypotheken & Assurantiën bekijkt graag of de kans groot is dat u in de toekomst voor hoge juridische kosten komt te staan.

Zorgverzekering

iedereen is verplicht een zorgverzekering te hebben.Wij bieden u de mogelijkheid om de verschillende verzekeringen met elkaar te vergelijken. Klik hier voor de voordeligste zorgverzekeringen die Nedasco voor u al geselecteerd heeft. Als u u keuze heeft gemaakt of heeft u nog hulp nodig heeft bij keuze dan kunnen wij u verder helpen. Uiteraard kunt u ook met u eigen zorgverzekeringsvoorstel langskomen en kunnen we samen tot de beste zorgverzekering komen die bij uw wensen past.

Vakantieverzekeringen

heeft u alles geregeld voor een zorgeloze vakantie?

Hij staat weer bijna voor de deur, de zomervakantie. Heeft u alles al tot in de puntjes voorbereid of is het bij u inpakken en wegwezen? Een vakantieverzekering kan niet wachten tot op het allerlaatste moment. Een annuleringsverzekering moet meestal tot enkele dagen na het boeken van de reis worden afgesloten. Met een reisverzekering kunt u langer wachten, maar het is handig om de polisgegevens in huis te hebben voordat u vertrekt. Dan kunt u in geval van nood zaken vanaf uw vakantiebestemming regelen.

Reiskostenverzekering

Ziekte, diefstal van bagage, een ongeval, er kan tijdens een reis van alles gebeuren. Niet leuk natuurlijk, want behalve irritatie zorgt het veelal ook voor financiële ellende. Verzekeringen die u afsluit voor tegenslag in eigen omgeving zijn vaak slechts beperkt of in het geheel niet geldig. Een reisverzekering kan in een dergelijk geval zijn dienst bewijzen. Bekijk vooraf altijd of een reisverzekering werkelijk nodig is én welke onderdelen u wenst te verzekeren. Binnen de reisverzekering onderscheiden we vier belangrijke elementen: bagage, geneeskundige kosten, onvoorziene kosten en ongevallen.

Doorlopende reisverzekering

Gaat u meer dan 1× per jaar op vakantie, denk dan eens aan een doorlopende reisverzekering. Deze biedt ook dekking tijdens een weekendje weg en u hoeft niets extra’s te regelen. Combineert u deze verzekering met een annuleringsverzekering dan bent u vaak al met u ‘gote vakantie’ voordeliger uit.